5 POMEMBNIH RAZLOGOV ZA SKLENITEV ŽIVLJENJSKEGA ZAVAROVANJA

Na življenjsko zavarovanje praviloma pomislimo ob večjih življenjskih prelomnicah – ko se poročimo, postanemo starši, ko kupimo nepremičnino ali ko se podamo na samostojno poslovno pot. To so trenutki, ki se močneje zavemo pomena urejenih osebnih financ, pa tudi tega, koliko so od nas morda odvisni drugi. Če razmišljate o tem, da bi sklenili življenjsko zavarovanje, naj vam pomaga spodnjih 5 pomembnih razlogov za sklenitev.

ZAŠČITA ZA VAŠO DRUŽINO IN NAJDRAŽJE

Če so vaši bližnji odvisni od vas in vašega dohodka, potem je življenjsko zavarovanje za primer smrti za vas skoraj nujno – vsaj za nekaj časa namreč nadomesti vaš dohodek, ko vas ni več. To je še posebej pomembno za starše majhnih otrok ali v parih, kjer je en od partnerjev finančno odvisen od drugega.

VAŠA ZAPUŠČINA OZIROMA DEDIŠČINA VAŠIH BLIŽNJIH

Tudi če sicer nimate premoženja, ki bi ga lahko vaši dediči podedovali po vas, lahko dediščino zanje ustvarite s sklenitvijo življenjskega zavarovanja. Tako lahko svojim bližnjim zagotovite nekaj sredstev in poskrbite za vse ali vsaj del njihovih prihodnjih finančnih potreb.

Ne spreglejte tudi nasveta Kako se lotiti pisanja prve oporoke.

ODPLAČILO DOLGOV IN DRUGIH STROŠKOV

Ste vedeli, da se dolgovi dedujejo in da pogreb ni brezplačen? Vaša družina poleg sredstev za pokritje vsakodnevnih življenjskih stroškov potrebuje tudi sredstva za poplačilo dolgov ali posojil, kot so npr. hipoteka, kreditne kartice in posojila za avto.

Ob smrti nastanejo tudi pogrebni stroški, ki se hitro dvignejo na več tisoč evrov. Zakaj ne bi poskrbeli, da se žalujočim ne bi bilo treba spoprijemati s tem bremenom v že tako žalostni situaciji?

Z življenjskim zavarovanjem z ustreznim kritjem lahko poskrbite za oboje.

VEČJA FINANČNA VARNOST

Zagotovo si želite, da je za vaše otroke po vaši smrti dobro poskrbljeno. Ne samo, da bi jim radi zagotovili sredstva za izobrazbo, pač pa tudi za druge življenjske dogodke, kot je npr. poroka ali morda samostojna karierna pot. Zato je dodatno življenjsko zavarovanje ključnega pomena, še posebej, dokler vaši otroci živijo doma.

Ste vedeli: Predvideni stroški za šolanje in preskrbo otroka na mesec znašajo 150 EUR do 19. leta oziroma do konca srednje šole in 250 EUR do 24. leta oziroma do konca fakultete. Seveda lahko v posameznem mesecu stroški odstopajo navzgor ali navzdol – gre za povprečje.

MIREN SPANEC

Ni denarja, ki bi nadomestil človeka. A z življenjskim zavarovanjem za primer smrti se lahko zavarujete pred negotovostjo, ki jo prinaša življenje, in sebi ter svoji družini zagotovite miren spanec. Na zavarovanje se lahko zanesete – vaša družina bo po vašem odhodu preskrbljena.

Nihče ne ve, kdaj bo umrl. Lahko danes, jutri ali pa čez 50 let. S sklenitvijo življenjskega zavarovanja za primer smrti zaščitite svoje najbližje pred vsem, kar bi se lahko zgodilo, in jim pomagate v težkih trenutkih spopadanja z izgubo. Čeprav je misel o tem lahko težka, pa lahko zavedanje, da ste naredili vse v svoji moči, da težave preprečite, prinese pomembno olajšanje.