O ZAVAROVANJU

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti AO krije materialno in nematerialno škodo, ki jo z vozilom v primeru nesreče povzročite drugim. Zavarovanje je obvezno in ga morate skleniti pred registracijo vozila.

Kaj vpliva na višino premije zavarovanja?

Ker zavarovanje AO ne krije škode, ki jo zaradi telesnih poškodb utrpi voznik motornega vozila kot povzročitelj prometne nesreče, priporočamo dodatno zavarovanje voznika z zavarovanjem AO Plus.

Z izbiro zelene karte (mednarodna karta za zavarovanje motornega vozila) pa dokazujete veljavnost obveznega avtomobilskega zavarovanja v večini evropskih in sredozemskih držav.

DODATNA ZAVAROVANJA

Zavarovanje voznika za telesne poškodbe (AO-plus)

Ker obvezno avtomobilsko zavarovanje AO ne krije poškodb voznika, vam priporočamo, da poskrbite tudi za lastno varnost. Z nezgodnim zavarovanjem AO Plus ste kot voznik upravičeni do odškodnine za lastne telesne poškodbe, kadar ste v prometni nesreči udeleženi kot povzročitelj. 

Nezgodno zavarovanje voznika in potnikov v vozilu

Z nezgodnim zavarovanjem poskrbite za odškodnino v primeru smrti ali invalidnosti voznika in ostalih udeležencev v vašem vozilu.

Delni kasko

Za delni kasko se lahko odločite že ob sklenitvi zavarovanja avtomobilske odgovornosti. Na voljo imate različne kombinacije in pakete, ki ustrezajo vašim aktivnostim, izpostavljenosti in življenjskemu slogu. Če se odločite za kritja delnega kaska, ta ne bodo vplivala na izgubo bonusa v primeru nezgode. Preberite več >

Imate vprašanje? Pokličite nas in z veseljem vam bomo pomagali!