O NEZGODNEM ZAVAROVANJU OTROK IN MLADINE

*Vir: Politike, ukrepi in programi za preprečevanje poškodb otrok in mladostnikov v Sloveniji, www.nijz.si

Celovita varnost otroka

Če nezgoda pusti hude posledice in otrok ostane trajni invalid, izplačamo po progresivni lestvici do 187.500 EUR, glede na odstotek trajne invalidnosti.

 

Pri težji invalidnosti izplačujemo mesečno nadomestilo do 36 mesecev.

 

Hitro izplačilo zavarovalne vsote ali njenega dela, če otrok kot posledico nezgode utrpi zlom, izpah, opeklino nad 5 %.

 

Krijemo več kot 400 vrst operacij, ki so opravljene zaradi nezgode.

 

Dnevno nadomestilo zaradi nezgode izplačamo za čas aktivnega zdravljenja, do največ 230 dni na nezgodo.

 

Za zdravljenje otroka v bolnišnici izplačamo nadomestilo za do največ 365 nočitev na nezgodo.

 

Če je potrebno zdravljenje otroka v zdravilišču, izplačamo nadomestilo do največ 30 nočitev na nezgodo.

 

Organiziramo in plačamo stroške storitev specialističnega pregleda, enostavnih diagnostičnih preiskav, enostavnih ambulantnih posegov in diagnostičnih preiskav.

 

Za dosego optimalnega poteka zdravljenja in rehabilitacije organiziramo in plačamo stroške storitev svetovanja pooblaščenega zdravnika zavarovalnice o nadaljnjem zdravljenju poškodbe zavarovanca, za katero je bila potrebna hospitalizacija.

 

Vključuje strokovno mnenje mednarodno priznanih strokovnjakov medicinske in drugih strok v zvezi s postavljeno diagnozo ali/in priporočenim zdravljenjem zavarovanca (za sklenitev se obrnite na svojega zastopnika).

 

PAKETI

Pri izbiri paketa naj ne bo cena nezgodnega zavarovanja edino merilo. Bodite pozorni predvsem na višino zavarovalne vsote v primeru invalidnosti. Hujša nezgoda, ki povzroči trajne posledice, močno spremeni življenje družine. Prilagoditev življenjskih razmer povzroči velike finančne stroške. Zveza potrošnikov ocenjuje, da bi v primeru težke invalidnosti za prilagoditev življenjskih razmer potrebovali kar 74.000 EUR (vir: www.zps.si).

tabela nzgodno zavarovanje otrok generali

Primer izplačila po prej navedenem kritju »Invalidnost s progresijo«, pri katerem se ob upoštevanju izbrane zavarovalne vsote zavarovalnina za 100 % invalidnost določi na naslednji način: 50 % izbrane zavarovalne vsote + 4 x 50 % izbrane zavarovalne vsote. Letne premije vključujejo 8,5 % davek od prometa zavarovalnih poslov.
**10% Popust za sklenitev zavarovanja prek spleta..
*** 20 % popust velja, če zavarujete tri ali več otroke ali, če ima starš otroka pri Generaliju sklenjeno DZZ. 
Popusti se med seboj izključujejo.  Podrobnosti glede kritij so določene v Splošnih pogojih za nezgodno zavarovanje otrok in mladine do 26. leta
, ki so sestavni del zavarovanja.

Imate vprašanje? Pokličite nas in z veseljem vam bomo pomagali!