IZOGNITE SE DOLGIM ČAKALNIM DOBAM

*Vir: Nacionalni inštitut za javno zdravje Nacionalno spremljanje čakalnih dob, Poročilo za stanje na dan 1. 8. 2019.

** Velja pri samoplačniških zdravstvenih storitvah pri specialistih, ki so pogodbeni izvajalci zavarovalnice. Ta rok je v posameznih primerih lahko tudi daljši, če obstajajo za to razlogi na strani pogodbenega izvajalca.

HALO DOKTOR

Halo Doktor je dodatno kritje pri zavarovanju Specialisti z asistenco, ki omogoča hiter in enostaven zdravstveni posvet na daljavo (video ali telefonski klic) z zdravnikom splošne oziroma družinske medicine.

 1. Na spletni strani halodoktor.si/generali aktivirate dodatno kritje s klikom na okence »PRIJAVA«.
 2. V aplikacijo Halo Doktor nato vnesete številko svojega mobilnega telefona in vpišete varnostno kodo, ki jo prejmete na SMS. Ob prvi prijavi vpišete še vaše podatke: ime in priimek, datum rojstva ter elektronski naslov.
 3. Po vpisu podatkov lahko izberete video klic ali se naročite na prosti termin. Pred začetkom video posveta vam pomagamo preveriti vse potrebne nastavitve, da bo kakovost video posveta čim boljša.   
 4. V nekaj minutah po opravljenem pogovoru z zdravnikom prejmete izvid in morebitno HD* napotnico.
  * HALO DOKTOR napotnica velja za nadaljnje zdravljenje v okviru zavarovanja Specialisti z asistenco.

DRUGO MNENJE

Ali ste se znašli v situaciji, ko imate pomisleke glede postavljene diagnoze ali priporočenega zdravljenja? Menite, da nimate vseh potrebnih informacij za pravilno odločitev o nadaljnjem zdravljenju?

Storitev Drugo mnenje omogoča, da v najkrajšem času prejmete pisno mnenje mednarodnih strokovnjakov o svoji diagnozi ali zdravljenju, ne da bi vam bilo treba za to odpotovati v tujino. Na podlagi pridobljenega mnenja boste lažje sprejeli nadaljnje odločitve o zdravljenju.

PAKET PO VAŠI MERI

Izbirate lahko med tremi paketi, ki vključujejo različen obseg zdravstvenih storitev. Drugo mnenje je vključeno v vse tri pakete.

Mali paket vključuje asistenčne in zdravstvene storitve do višine 2.000 EUR letno. Organizacija in plačilo zdravstvenih storitev:
 • specialistične obravnave – specialistični pregled, enostavne diagnostične preiskave (UZ, RTG, laboratorij …) in enostavni ambulantni posegi (aplikacija blokade, punkcija …);
 • zahtevne diagnostične preiskave (CT, MR, kolonoskopija, gastroskopija …);
 • načrta zdravljenja poškodbe zaradi nezgode, za katero je bila potrebna hospitalizacija, da bi zagotovili optimalni potek zdravljena;
 • strokovnega posveta, ki vključuje svetovanje pooblaščenega zdravnika po telefonu v zvezi z obstoječim zdravstvenim stanjem;
 • psihološke pomoči v primeru resnega zdravstvenega stanja ali ob izgubi ožjega družinskega člana v obliki ambulantne psihoterapije ali klinične psihologije (do 700 EUR na leto).
Storitve Asistence zdravje:
 • pridobitev informacij o zdravstvenih zavarovanjih, izvajalcih zdravstvenih storitev, pogojih in načinu uveljavljanja pravic iz zavarovanja in v sistemu javne zdravstvene službe v Sloveniji;
 • odobritev in organizacija zdravstvenih storitve pri pogodbenih izvajalcih zdravstvenih storitev;
 • organizacija izvedbe strokovnega posveta in drugega mnenja.

Srednji paket vsebuje poleg storitev malega paketa še:  

 • organizacija in plačilo ambulante fizioterapije po opravljenem operativnem posegu, zlomu kosti, delnem ali popolnem izpahu sklepa oziroma po delni ali popolni raztrganini mišic, tetiv oziroma vezi ter po carskem rezu (do 400 EUR na leto);
 • plačilo zdravil, predpisanih na beli recept v okviru specialističnega pregleda, diagnostične preiskave ali posega (do 200 EUR na leto).

Skupna zavarovalna vsota srednjega paketa znaša do 3.000 EUR.

 

Veliki paket vsebuje poleg storitev malega in srednjega paketa organizacijo in plačilo:

 •  operativnega posega do 7.000 EUR na leto (artroskopija ramena, kolena, operativno zdravljenje krčnih žil, operacija karpalnega kanala, UZ razbijanje ledvičnih kamnov …).

Skupna zavarovalna vsota velikega paketa znaša do 10.000 EUR.

Imate vprašanje? Pokličite nas in z veseljem vam bomo pomagali!

POGOSTA VPRAŠANJA

Zavarujejo se lahko osebe od 1. do 70. leta starosti.

 

Zavarovanje velja eno leto z možnostjo podaljševanja do preklica oziroma do dopolnjenega 75. leta starosti.

 

Ob sklenitvi zavarovanja je čakalna doba tri mesece, razen v primeru zdravljenja posledic nezgode. Začetek veljavnosti dodatnega kritja Halo Doktor je naslednji dan po podpisu ponudbe.

 

Za storitve (npr. izdaja dvojnika police, izdaja potrdil o zavarovanosti …), ki jih zavarovalec ali zavarovanec posebej zahteva od nas, trenutno ne obračunavamo nadomestila stroškov.