O ZAVAROVANJU

Z Avto asistenco ste zavarovani za primere, ko je vozilo nevozno zaradi okvare, nezgode, kraje, težav s ključi ali gorivom doma ali v tujini.

Na kraju dogodka bomo opravili manjša popravila avtomobila ali ga pripeljali v najbližji servis. Vam in vašim sopotnikom bomo priskrbeli prevoz ali vsem pokrili stroške prenočišča.

pokvarjen avto ki ima asistenčno zavarovanje in potrebuje prevoz z avtovleko

Z Avto asistenco ste zavarovani tudi za nujno zdravljenje v tujini. Asistenco vam nudimo na področju celotne Evrope, prinaša pa pomembne prednosti:

Zavarovanje je pri nas mogoče skleniti samostojno ali kot dodatek k zavarovanju avtomobilske odgovornosti oziroma kasko zavarovanju vozil.

Možnosti

Zavarovanje lahko sklenete za osebna vozila, motorna kolesa, motorna kamping vozila in tovorna vozila do dveh ton nosilnosti.
Glede na število dni, ki jih preživite na cesti in pogoste poti v tujino, pa lahko izbirate med tremi možnostmi asistence:

AVTO ASISTENCA M

Vključuje organizacijo pomoči in krije stroške popravil v primeru manjših okvar ter vleko vozila. Osnovno asistenco priporočamo predvsem voznikom, ki se vozijo pretežno po Sloveniji.

AVTO ASISTENCA L

Krije stroške v primeru težav doma in v tujini. Iz tujine bomo varno pripeljali vas, vaše vozilo in sopotnike. Poskrbeli bomo za hitro pomoč na cesti in nujno zdravljenje v primeru nezgode v tujini. Vključuje kritje stroškov napačnega goriva in predujma. Priporočamo voznikom, ki so pogosto na poti, ne le doma temveč tudi v tujini.

AVTO ASISTENCA XL

Najobsežnejša ponudba avto asistence, ki vključuje vsa kritja Avto asistence L s povišanimi zavarovalnimi vsotami in limiti. Krije tudi stroške popravila pnevmatike v primeru njene manjše poškodbe ali ustrezen del stroškov nove pnevmatike v primeru večje poškodbe, do katere pride v Sloveniji. Priporočamo jo vsem, ki ste pogosto na poti, doma in v tujini.

PODROBNO O ASISTENČNIH KRITJIH

V spodnji preglednici si lahko ogledate in preverite kaj vse vključujejo asistenčna krija.

Vrsta avto asistencekritje Mkritje Lkritje XL
Stroški popravil v primeru manjše okvareDADADA
Stroški vleke vozilaDADADA
  - vleka v eno smerdo najbližjega servisa, vendar skupaj največ do 100 kmdo najbližjega servisa (oziroma po dogovoru z Asistenčnim centrom)do najbližjega servisa (oziroma po dogovoru z Asistenčnim centrom)
  - druga vlekaDA, z upoštevanjem limita vleke v eno smer skupaj s prvo vlekoDA, z upoštevanjem limita vleke v eno smer skupaj s prvo vlekoDA, z upoštevanjem limita vleke v eno smer skupaj s prvo vleko
Stroški reševanja vozilado 500 €do 1.500 €dejanski stroški
Stroški prevoza zavarovancevNEdo 1.000 €dejanski stroški
Stroški prenočišča zavarovancevNEDADA
  - na zavarovanca na nočNEdo 100 €do 100 €
  - območje škodnega dogodkaNESlovenija do 2 dni / tujina do 3 dniSlovenija do 2 dni / tujina do 5 dni
Stroški zaradi zmanjkanja pogonskega sredstva in težav z avtomobilskimi ključiNEDADA
Stroški dostave nadomestnih/rezervnih delovNEDADA
Stroški najema in dostave nadomestnega vozilaNEDADA
  - višina stroškaNEdo 100 € na dando 150 € na dan
  - okvara vozila oz izguba, kraja ali poškodba ključev oziroma so ključi ostali zaklenjeni v voziluNEdo 3 dnido 5 dni ali letnega limita, pod pogojem popravila v napotenem servisu v Sloveniji
  - poškodba, uničenje, izginitevNEdo 5 dni (do 3 dni v primeru, ko se vozilo ne popravlja)do 10 dni ali letnega limita, pod pogojem popravila poškodbe v napotenem servisu v Sloveniji
  - maksimalno skupno število dni v zavarovalnem letu.NEdo 15 dnido 45 dni
Stroški nadomestnega voznika v tujiniNEDADA
Stroški vrnitve mladoletnih zavarovancev iz tujineNEDADA
Stroški zaradi točenja napačnega gorivaNEDADA
Stroški obiska svojcev poškodovanega zavarovanca v tujiniNEDADA
Stroški poškodovanja pnevmatike v SlovenijiNENE300 EUR po osi na primer /
1.000 EUR letni agregat
Zavarovalna vsota500 € po primeru /
1.000 € letni agregat
2.000 € po primeru /
4.000 € letni agregat
3.000 € po primeru /
6.000 € letni agregat
Stroški predujma v tujiniNEdo 2.000 €do 4.000 €
Nujni stroški zdravljenja in stroški prevoza zavarovanca, ki je poškodovan v prometni nesreči v tujiniNE8.000 € po zavarovancu /
24.000 € skupno
8.000 € po zavarovancu /
24.000 € skupno
Kraj zavarovanjaEvropa v geografskem smisluEvropa v geografskem smisluEvropa v geografskem smislu + vse ostale države območja zelene karte
Omejitve V enem letu sta krita največ 2 zavarovalna primeraV enem letu so kriti največ 4 zavarovalni primeriBrez limita števila zavarovalnih primerov

KONTAKT ZA ASISTENCO

V primeru nezgodnega dogodka najprej zavarujte kraj nesreče in poskrbite za poškodovane. Ohranite miren način komunikacije in pozitiven pristop k nastalemu položaju. Če boste uveljavljali Avto asistenco, najprej pokličite naš Center za pomoč na telefonsko številko:

 

080 88 48 – klic iz Slovenije              +386 (0)5 66 28 500 – klic iz tujine

 
Svetovalcu navedite svojo lokacijo in opišite okoliščine primera. Center za pomoč bo na podlagi vseh pridobljenih podatkov organiziral najboljšo vrsto in obseg pomoči. Pred klicem ne smete ukrepati sami, razen v izrednih primerih. Ravnati morate po navodilih Centra za pomoč, v nasprotnem primeru zavarovalnica ne odgovarja za škodo, ki zaradi tega nastane.

Pridobite informativni izračun že danes!

Naročite brezplačni izračun zavarovalne premije. Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.