Kaj prinaša zavarovanje za tujino z asistenco?

*Vir: Interni podatki zavarovalnice.

Zakaj Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja ni dovolj?

tabela primerjava asistenca tujina z evrospko kartico zavarovanja

Paketi

Od nezgode do prtljage. Izberite paket in zavarovalno vsoto po svoji meri, ki vam bo v tujini zagotovila celovito varnost.
zavarovanja tujina tabela

** V primeru akutnega poslabšanja kronične bolezni so vsa zavarovalna kritja ne glede na izbrano zavarovalno vsoto skupaj omejena do navedenega zneska.

POGOSTA VPRAŠANJA

Zavarujete se lahko vsi, ki potujete v tujino kot turisti, popotniki, izletniki, poslovneži, delavci ali študentje/dijaki za čas študija. 

Z doplačilom premije se lahko zavarujejo osebe starejše od 75 let:

  • od 75 do 85 leta 50 % doplačilo,
  • od 85 leta dalje 100 % doplačilo.

TUJCI 

Zavarujejo se lahko tudi tujci, ki potujejo po Sloveniji oziroma bivajo in delajo v Sloveniji do 90 dni.

 

Na voljo so vam tri zavarovalne vsote v višini:

  • 25.000 EUR,
  • 50.000 EUR in
  • 100.000 EUR.

Če boste sklenili celoletno posmično in družinsko zavarovanje za tujino za Hrvaško ali Črno goro, zavarovalno kritje znaša 20.000 EUR. 

 

Višino zavarovalne vsote izberete glede na državo, v katero potujete. Če potujete v bližnje evropske države, kot je Italija, lahko zadostuje že zavarovalna vsota v višini vsaj 25.000 EUR. Če pa se odpravljate v ZDA, priporočamo izbiro najvišje zavarovalne vsote 100.000 EUR. Stroški zdravstvenih storitev so namreč v ZDA izjemno visoki in že manjša zdravstvena nevšečnost vam lahko brez ustreznega zavarovanja povzroči velike finančne težave. V nekaterih državah je za tujce zdravstveno zavarovanje za tujino obvezno:
  • KUBA – vsi tujci, ki potujejo na Kubo, morajo imeti zdravstveno zavarovanje za tujino.
  • RUSIJA – zdravstveno zavarovanje za tujino morate predložiti k vlogi za izdajo vizuma za vstop v državo.

Zavarovanje za tujino z asistenco Tujina velja v vseh državah sveta.

 

Generali povrne vse zavarovane stroške do višine dogovorjenega kritja v okviru izbranega paketa TUJINA ali TUJINA PLUS v skladu s splošnimi pogoji.

 

Da, tudi otroke je treba zavarovati.

Če imate otroke, vam priporočamo sklenitev družinskega zavarovanja.

 

Zavarovanje krije tudi nujne stroške zdravljenja za akutna poslabšanja kroničnih bolezni: bolezni srca, ledvičnih kamnov, žolčnih kamnov, astme in sladkorne bolezni.

Vsa zavarovalna kritja so ne glede na izbrano zavarovalno vsoto skupaj omejena do 1.000 EUR, 2.000 EUR ali 3.000 EUR.

 

Zavarovanje je treba skleniti, ko se nahajte v Sloveniji.

Če se ob sklenitvi nahajate v tujini, zavarovalno kritje prične veljati šele po preteku 5 dni od dneva sklenitve zavarovanja.

 

Če nam boste ob sklenitvi zavarovanja Tujina posredovali svojo GSM številko, boste prejeli SMS sporočilo s številko vaše police in telefonsko številko Asistenčnega centra Generali + 386 5 66 28 500. Shranite si jo v svoj imenik, kjer vam bo pri roki, če bi v tujini potrebovali pomoč.

Če v tujini zbolite, se poškodujete ali potrebujete pomoč, morate čim prej obvestiti 24-urni Asistenčni center Generali. Enako morate ravnati tudi, če boste zdravstvene ali druge stroške v tujini poravnali sami. Ob klicu navedite številko police, ime in priimek, začasni naslov, telefonsko številko ter vrsto bolezni oziroma pomoč, ki jo potrebujete. Svetovalci v asistenčnem centru vam bodo podali nadaljnja navodila.

 

Imate vprašanje? Pokličite nas in z veseljem vam bomo pomagali!