ALI ZA SMUČANJE V TUJINI RES POTREBUJETE ZAVAROVANJE?

smučanje v tujini

Smučanje je med Slovenci priljubljen šport, smučke pa radi nesemo tudi na smučišča po Evropi. Absolutno gledano so tuja smučišča v primerjavi s slovenskimi dražja, dodaten strošek pa predstavlja tudi potovanje. Vseeno navdušeni smučarji poudarjajo, da je na tujih smučiščih, ki so večja, smuka bolj razgibana, cena na kilometer proge pa manjša kot v Sloveniji.

Katero smučišče v Evropi boste izbrali, je odvisno od vaših želja in tega, kar pričakujete na smučišču, a vseeno je vredno pogledati tudi tista smučišča, ki so jih v spletnih anketah in raziskavah uvrstili med najlepša.

 

SMUČARSKA POŠKODBA SE LAHKO PRIPETI KOMURKOLI – IN KJERKOLI

Poškodbe pri smučanju so pogoste – sploh na začetku sezone, saj se mnogi rekreativni smučarji na smuko premalo pripravijo. Ne le ogrevanje na smučišču preden pripnete smučke, pomembne so tudi priprave, ki naj se začnejo mesec ali dva pred smuko.

Krepitev mišic, ki so tekom leta mirovale, je ključna zaščita pred smučarskimi poškodbami. Med slednjimi so pogoste tudi pretrganje kit rotatorne manšete v ramenu, zlom zapestja in zlom ključnice, pri skoraj polovici smučarskih poškodb pa gre za poškodbe kolenskega sklepa, vse pogostejša je na primer poškodba sprednjih križnih vezi, ki jo je izkusil tudi naš zavarovanec.

NAJBOLJŠE ZAVAROVANJE JE VAŠE RAVNANJE

Prva smuka sezone je za vsakega smučarja najtežje pričakovana in najbolj nepozabna – a naj bo tako zaradi lepih spominov. Če vas vabijo smučišča v Italiji, Avstriji ali drugje v Evropi, vam v primeru zagat, lahko pomagajo naša zavarovanja:

  • zavarovanje za tujino, v prvi vrsti za zdravstveno oskrbo, pa tudi za krajo kartic in podobno,
  • zavarovanje Specialisti z asistenco, za hiter dostop do specialista in rehabilitacijo v Sloveniji, s kritjem Halo Doktor pa se o poškodbah lahko s splošnim zdravnikom posvetujete že na smučišču,
  • nezgodno zavarovanje za odškodnino zaradi poškodbe in nenazadnje tudi
  • zavarovanje odpovedi potovanja, saj se nezgoda lahko zgodi še preden odpotujete.